Adem naar je rustpunt in je buik

Adem naar je buik

Je rustpunt in je lichaam zit in je buik, meer bepaald in wat we de onderste Dantian noemen. Die ligt ongeveer 4 vingerbreedtes onder de navel en 4 vingerbreedjes naar binnen. Ik heb hierover dit blogartikel geschreven, waar ik verschillende technieken beschrijf die je kan gebruiken om je Dantian te activeren en te versterken.

Good body posture

Adem….

Een techniek die ik in dat artikel niet heb vermeld is er een waarbij je ademhaling en aandacht gebruikt:
Zit ontspannen op een stoel – of op de grond of een krukje, wat voor jou gemakkelijk is.
Hou de rug recht en open, breng de kin lichtjes naar binnen om ook je nek te verlengen. Voel het contact van je voeten met de grond en je zitbeentjes in de billen met de stoel. De kruin van je hoofd duwt lichtjes omhoog.
Let op je ademhaling. Adem rustig en traag in, helemaal naar de Dantian onderaan in je buik. Voel dat je middenrif naar beneden gaat en een lichte druk naar je buik uitoefent.
Als je onderweg ergens spanning tegenkomt, observeer die, laat je er niet door van slag brengen. Vraag vriendelijk aan dat stukje in je lichaam om te ontspannen. Misschien lukt, dat, misschien niet. Wat belangrijik is is dat je hiermee liefdevol omgaat. En ook als je merkt dat de spanning bijkomende stress geeft, ga daar liefdevol mee om.
Adem rustig en ontspannen uit, hier hoef je niets speciaals te doen.
Doe dit enkele minuten of zo lang als je wil.

Oefen…

Met deze oefening kan je heel diep in je lichaam en geest gaan ontspannen. Doe dit regelmatig zodat je je meer bewust wordt van het gebied van je Dantian. Op momenten dat je merkt dat je gespannen wordt kan het volstaan om kort je aandacht en ademhaling naar daar te brengen om je weer te ontspannen.

Ik wens je veel oefenplezier en als je vragen of bemerkingen hebt, mail of bel me zeker (0486 93 1122).

Deze pagina is ook beschikbaar in: Engels

Andere blogartikelen die je mogelijk ook interessant vindt:

Geplaatst in Blog, Tai Chi Getagd met , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties zijn gesloten.