Qigong (Taijiwuxigong) en Taiji

Taiji (wuxigong): Verbeter je lichaamsbesef en -houding, verander je mindset.

We weten allemaal dat geest en lichaam verbonden zijn. Als je zaken in je leven wilt veranderen kan je naar je gedachten kijken, maar ook naar wat je doet met je lichaam. Het drukt uit wat je denkt. Door fysiek aan de slag te gaan kan je je lichaamshouding en daarmee ook wat je denkt transformeren. Je wordt rustiger in je hoofd, je kunt je gemakkelijker ontspannen en rustiger ademhalen. Dit brengt een transformatie teweeg in je voelen, denken en handelen. Zo leer je beter jezelf zijn, met beide voeten op de grond en met minder stress en pijn.

Sofie-Ann geeft Taij en Taiji Wuxigong zowel op eigen initiatief (zie hieronder) als op vraag van bedrijven, organisaties en individuen.
Heb je liever een persoonlijke aanpak? Individuele consultaties zijn ook mogelijk, waarbij Sofie met aangepaste oefeningen en chinese geneeskunde je persoonlijk begeleidt.

tw-nov-14-21

Wat je van Sofie kan leren is een beter evenwicht te vinden tussen lichaam en geest. We lopen onszelf maar al te vaak voorbij en vergeten te luisteren naar ons lichaam. Door tajiwuxigong te beoefenen kan je dat veranderen, je voelt je al snel fitter en je bent beter bestand tegen stress. Sofie is zelf een goed voorbeeld van de harmonie en rust die je kan vinden dankzij tajiwuxigong en dat maakt haar dan ook de perfecte leermeester.” (V. v. O.)

Meer info en afspraak hier, of bel  op 0486 93 11 22.

WEKELIJKSE LESSEN ANTWERPEN (Kennismakingsles is altijd gratis):

MAANDAG:
’t Werkhuys (theaterzaal) | Zegelstraat 13 | BORGERHOUT
| 10.00 tot 11.00 u.: Taiji 37
| 11.00 tot 12.15 u: Taijiwuxigong

WOENSDAG:
Costa (zaal Duplex) | St Andriesplaats 24 | ANTWERPEN
| 9.30 tot 10.30 u.: Taiji 37
| 10.30 tot 11.45 u: Taijiwuxigong

VRIJDAG:
Sportcentrum Het Rooi | Berchemstadionstr. 73 | BERCHEM
| 9.30 tot 10.30 u.: Taiji 37
| 10.30 tot 11.30 u: Taijiwuxigong

“Sofie ervaar ik als een toegewijd en ervaren lesgeefster. Ze heeft oog voor precisie bij het uitvoeren van een ruim gamma helende taiji-oefeningen. Ze zoekt naar een mooie balans tussen het  groepsgebeuren en een  geïndividualiseerde aanpak. Ik kan getuigen dat ik tijdens het herstel van borstkanker heel veel baat heb gehad van het beoefenen van taiji via de lessen die Sofie geeft  voor Rekanto. Sindsdien is taiji een vaste waarde in mijn leven voor fysiek, emotioneel en mentaal evenwicht.” (T. vd. R.)

Taiji (of tai chi) is veel meer dan traag en sierlijk bewegen

HOUDINGCORRECTIE voor HARMONISEREN VAN HET MENSELIJK LICHAAM

Beweging, sport, fitness zijn belangrijk voor lichaam en geest: daarover zijn we het allemaal eens. Maar niet alle vormen van beweging werken op hetzelfde niveau.

Door regelmatige training in Taiji en Qigong wordt het individuele fysische proces bevorderd om zo de natuurlijke genezingskracht van het lichaam te ontdekken en zowel lichamelijk als geestelijk soepeler te bewegen, met een toestand van evenwicht en welbevinden als resultaat.

Taijiwuxigong® en Taiji 37®

Taijiwuxigong® en Taiji 37® zijn respectievelijk een vorm van Qigong en Taiji. Ze zijn bij uitstek geschikt zijn om vastgegroeide spanningen te ontwarren die onze beweeglijkheid belemmeren en om beter contact te krijgen met onze aangeboren levenskracht. Bij Taiji37® leer je een vorm aan, een opeenvolging van verschillende gevechtshoudingen. In Taijiwuxigong® leer je afzonderlijke oefeningen.

Taijiwuxigong® en Taiji 37® werken niet enkel in op ons bewegingsapparaat, maar ook op alle andere systemen in ons lichaam. Daar waar fitness en sport vooral effect hebben op lichamelijk niveau, gaat het bij Taijiwuxigong® en Taiji 37® vooral om het energetisch aspect.

Tengevolge van allerlei spanningen die het leven met zich meebrengt, nemen we vaak een verkeerde of zelfs verwrongen houding aan. En die houding heeft de tendens zich vast te zetten. Daardoor verliezen we het natuurlijke contact met ons energetisch centrum en de zelfregulerende functie daarvan.

Gebruik je zwaartepunt om je houding te verbeteren

Als we leren een specifieke houding aan te nemen, waarbij we het zwaartepunt meer naar voor plaatsen in het lichaam, kunnen we het contact met het energetisch centrum van ons lichaam hervinden. Soms gebruiken we die houding vanzelf, bijvoorbeeld op het moment dat we willen springen, maar meestal maar slechts heel even.

In Taijiwuxigong® en Taiji 37® leren we die positie langer aan te houden. Het energetisch centrum in de onderbuik, gestimuleerd door goed contact met de aarde en de aardetrillingen, wordt daardoor weer tot leven gewekt.

Vanuit die basishouding vertrekt een hele reeks oefeningen, bedoeld om spanningen in de verschillende delen van het lichaam op te heffen. Die oefeningen bezorgen een groot gevoel van welbevinden, tegelijk met de ervaring dat er op elk moment van het leven veranderingsmogelijkheden bestaan. Die verandering blijft ook niet louter lichamelijk, maar heeft ook een duidelijk effect op ons emotioneel en mentaal evenwicht. Stap voor stap komen we dichter bij een gevoel van volledig zijn, een verlangen dat leeft in ieder van ons.

Meer info en afspraak hier, of bel  op 0486 93 11 22.

Voor een uitgebreide uitleg over Taijiwuxigong® klik hier. Voor een uitgebreide uitleg over Taiji 37® klik hier.

Voor meer Taiji en Qigong scholen: tai-chi.start.be

Deze pagina is ook beschikbaar in: Engels