Consultaties

Bij een individuele consultatie wordt in eerste instantie gebruik gemaakt van buqi waardoor een volledig beeld van het lichaam wordt bekomen. Wanneer nodig wordt de behandeling met acupunctuur en/of chinese kruiden ondersteund.

Sofie-Ann werkt in Hoboken, en op sommige dagen ook in de groepspraktijk ’t Huys in Mortsel.
MEER INFO EN AFSPRAAK. Je kan ook bellen op 0486 93 11 22 of 03 239 7356.

Welke klachten kunnen behandeld worden?
Sofie-Ann heeft veel ervaring met chronische klachten zoals CVs (chronisch vermoeidheidssyndroom), fybromyalgie, burn-out, slaapproblemen, chronische gewrichtsklachten (wervelkolom en andere gewrichten), ziekte van Lyme, kanker. Bij sommige van deze aandoeningen werkt ze vooral ondersteunend, en streeft ze er vooral naar om het energie- en immuunsysteem van de persoon te versterken.

Andere klachten die ook kunnen behandeld worden zijn:

  • Functiestoornissen van organen of orgaansystemen (bv. maag- en darmklachten)
  • Lichamelijke en emotionele klachten veroorzaakt door stress en traumatische ervaringen
  • Gewrichts-, spier- en zenuwproblemen
  • Gynecologische problemen (bv premenstrueel syndroom)
  • Allerlei ongemakken gedurende zwangerschap
  • Chronische en acute infecties, allerlei aandoeningen van het afweersysteem, allergie, hooikoorts
  • Circulatie- en bloeddrukproblemen
  • Spanningen, depressie, vermoeidheid
  • Hoofdpijn, duizeligheid, oorsuizen

Vrijwel alle functiestoornissen kunnen dus behandeld worden. Ook kleine ongemakken die zouden kunnen evolueren tot een ziekte kunnen verholpen worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Acute problemen hebben minder behandelingen nodig dan chronische. Eén behandeling is soms voldoende om een recente of acute klacht op te lossen. Bij chronische klachten zien we of er na drie behandelingen verandering optreedt. Als dat het geval is, dan voorzien we zoveel behandelingen als er nodig zijn, met een tussenpauze van telkens 2 of 3 weken, naargelang de situatie/persoon.

In de behandeling worden ook altijd eenvoudige oefeningen aangeleerd. Indien nodig wordt advies gegeven over levensstijl, voeding en lichaamshouding. Mensen worden pas echt beter als ze zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid. Vaak betekent dit ook verandering van aspecten van de levensstijl.

MEER INFO EN AFSPRAAK. Je kan ook bellen op 0486 93 11 22.