Getuigenissen

Enkele getuigenissen van taiji en qigong studenten:

sofie-ann-brack-eerstvolgende-workshop

Ik vind de lessen echt heel fijn. Vanaf de eerste les voelde ik bij jou een groot professionalisme en veel respect voor iedereen, voor ieders tempo ook. Je bent iemand waarop je kan berusten, die je kan vertrouwen. Ik vind het trage ritme van de lessen ideaal om de tijd te nemen om echt te voelen wat er in je omgaat, om er bewust mee bezig te zijn. De herhalingen van oefeningen van de ene les op de andere ervaar ik absoluut niet als saai zijnde, integendeel, het verfijnt het bewustzijn en laat je toe om je te verbeteren, om erop attent te zijn de oefening correct uit te voeren en ook nog eens om je gewicht juist op je voeten te zetten bijvoorbeeld, want ook al lijkt het allemaal zo harmonieus als jij de oefening toont, als je ze zelf moet uitvoeren, besef je pas hoeveel tijd en concentratie het vergt om er ‘te geraken’. Het is heel aangenaam om na een tijdje te voelen dat je de oefening beter begint te doen. In het dagelijks leven ben ik ook veel meer met mijn houding bezig dan anders. Ik probeer soms beter te ademen, minder spanning in mijn lichaam te hebben, beter te zitten, enz. Kortom, het begin van een lange en boeiende weg om meer over mezelf en mijn lichaam te ontdekken waar ik veel te lang geen aandacht aan besteed heb! (J. S.)

Sofie ervaar ik als een toegewijd en ervaren lesgeefster. Ze heeft oog voor precisie bij het uitvoeren van een ruim gamma helende taiji-oefeningen. Ze zoekt naar een mooie balans tussen het  groepsgebeuren en een  geïndividualiseerde aanpak. Ik kan getuigen dat ik tijdens het herstel van borstkanker heel veel baat heb gehad van het beoefenen van taiji via de lessen die Sofie geeft  voor Rekanto. Sindsdien is taiji een vaste waarde in mijn leven voor fysiek, emotioneel en mentaal evenwicht. (T. vd. R.)

Wat je van Sofie kan leren is een beter evenwicht te vinden tussen lichaam en geest. We lopen onszelf maar al te vaak voorbij en vergeten te luisteren naar ons lichaam. Door tajiwuxigong te beoefenen kan je dat veranderen, je voelt je al snel fitter en je bent beter bestand tegen stress. Sofie is zelf een goed voorbeeld van de harmonie en rust die je kan vinden dankzij taijiwuxigong en dat maakt haar dan ook de perfecte leermeester. (V. v. O.)

Dank zij de lessen en oefeningen die we van jou krijgen ondervinden we elke dag een verbetering van onze algemene lichamelijke toestand. Op alle momenten en in alle omstandigheden kunnen we op jouw deskundige begeleiding rekenen. Dit kom je niet vlug tegen, zeker niet in het wereldje van alternatieve geestes- en lichamelijke zorgen, waar vooral financieel gewin belangrijk lijkt. Moest je met film bezig zijn, zou je van ons zeker de Prijs van Verdienste (Belgische Oscar) in ontvangst mogen nemen. (W. M.)

Sinds ik begon met de Tai Chi lessen ben ik een ander mens geworden. Met ups en downs verbeterde ik mijn figuur, na de borstkanker.  Het was een moeilijke tijd en soms komt die moeilijke tijd af en toe de kop op steken. Maar met wat je mij leerde in de Tai Chi les kan ik mijn zenuwen de baas blijven.’s Morgens en ook gedurende de dag als ik het even moeilijk heb doe ik EFT en ook de daoyin oefeningen en die helpen mij weer op de been. Ik dank dan ook Rekanto dat ik de kans heb gehad jou te leren kennen en jouw vaardigheid helpt alle kankerpatienten ten volle.  Al diegenen die begonnen zijn, haken niet af en dat is een bewijs van jouw kennis. Jij hebt van mij een ander mens gemaakt, geleerd hoe ik moest staan, hoe ik mijn nek moest rechten, hoe ik moest ontspannen en nog veel meer. Ik dank je Sofie voor de wekelijkse lessen. Ik raad iedereen aan om jou lessen te volgen, de ontspanning is in deze drukke tijd van zeer groot belang. (C. S.)

Sofie is een fantastische lesgeefster. Erg begaan met de mensen die haar lessen volgen vol goede raad. Ze maakt ons bewust hoe belangrijk onze lichaamshouding is. We krijgen hulp bij de spontane bewegingen. En kijken iedere week uit naar de volgende les. In een woord Sofie is super ! (L. W.)

Sofie geeft de Taiji 37 vorm die afgeleid is van de Taiji Quan 108 vorm. Daarbij zijn alle dubbele ‘oefeningen’ uit de 108 weggelaten. Een aanrader voor wie er niet gerust in is om een lange Taiji vorm te kunnen onthouden. Naast het energetische geeft Sofie wel eens uitleg over de martiale (‘gevechtskant’) van de oefening is. Een woordje uitleg over de oorsprong doet de oefeningen ook beter begrijpen en uitvoeren. Door haar grondige kennis van het lichaam en lichaamshouding kunnen ook personen met een kwetsuur veilig Taiji volgen bij Sofie. (R. M.)

Eindelijk een cursus waar ik me niet moet schamen over mijn trage en soms onhandige aanpak. Je wordt hier daadwerkelijk ook persoonlijk geholpen en ok t zal van den eerste keer niet altijd lukken maar het geeft je wel enorm veel energie en moed om het te blijven volhouden. (J. C.)

De Taiji en Qigong lessen van Sofie hebben mij de mentale sterkte gegeven om de problemen van het dagelijkse leven op een serene en effectieve manier aan te pakken. Ze hebben mij ook geholpen om de negatieve gevolgen van arthrose onder controle te houden. Bedankt Sofie. (J. M.)